| by admin | No comments

Кола под наем за абитуриентския бал – каприз ли е?

Зрелостниците се надпреварват със своите лъскави коли, къде е допустимата граница

За всеки родител организацията на абитуриентския бал на детето е вълнуващо събитие, което изисква солиден бюджет и много нерви. Понякога дори се превръща в непосилна задача, защото зрелостниците се конкурират с тоалети, бижута, аксесоари и най-вече автомобили под наем.

Каприз или необходимост

Да се изфукаш на бала си с лъскава кола, определено е доста впечатляващо, а и снимките дълго ще разказват за случката. От една страна това е прищявка за завършващите ученици, от друга – това е техният ден, в който се намират на прага на новия си живот. Ако семейството може да си го позволи, защо да не посети фирма за рент а кар и да превърне своето момиче в принцеса, а своето момче в знатен господин?

Ще чуете много за и против тази идея, но всеки може да прецени за себе си, като отхвърли или приема съответните доводи. Най-важното обаче е да се направи кратък разчет на предвидените разходите и да се обсъдят заедно с бъдещия студент. Ако за някои роклята е по-съществена и за нея ще се пръснат повече пари, то за други наетият автомобил е по-ключов елемент от бала. Макар и за нещо не чак толкова сериозно, нека порасналите ви деца да се учат да взимат решения, имайки предвид, че се движат в някакви рамки. Разумно е да им поставите таван, до който трябва да се вместят, когато инвестират в абитуриентската си.

И когато все пак се стигне до сключване на сделка за рент а кар услуга, помнете тези препоръки:

  1. Избирайте с повече съвест, а не грабнати от визията на даден автомобил. Не го купувате, а ще се използва за няколко часа.
  2. Модерен, комфортен, уникален – все качества, на които може и трябва да отговаря автомобилът на всеки абитуриент. Не е нужно, разбира се, да се изпада в крайности и да се спирате на последен модел, само и само да угодите на егото на своето дете. Коментирайте вариантите и съобразете всички налични фактори.
  3. Цената в случая едва ли ще е от значение за вас, тъй като автомобилът ще се употребява в рамките на едно денонощие. Договорът може да включва клаузи, които са допълнителна застраховка за собствениците, ако не са спазени всички изисквания при наемане и използване. Запознайте се с детайлите подробно.
  4. По всяка вероятност автомобилът ще бъде отдаден под наем с шофьор, което е най-удачното предложение, когато говорим за абитуриентски бал. Ако искате да сте спокойни и убедени, че може да му имате доверие, търсете доказана фирма и искайте да се информирате за опита на водачите.

Leave a Reply