| by ivan | No comments

Колко са важни новите гуми за една кола

Колко са важни новите гуми за една колаИзносените и захабени гуми, които не са подходящи за летния сезон застрашават вашата безопасност на пътя и могат да бъдат причина за пътно транспортно произшествие. Водачите на леки или товарни автомобили трябва да следят за това в какво състояние саи да ги подменят според сезона. Стриктното отношение към гумите не бива да се пренебрегва в никакъв случай, защото все пак именно те са връзката на автомобила с пътя и благодарение на тях можете да си осигурите комфортно и безпроблемно пътуване.

Всеки водач на превозно средство знае, че при смяна на сезоните е нужна и подмяна на гумите на автомобила като през зимата е необходимо да снабдите колата със зимни гуми от www.bggumi.com (не чакайте минусови температури, за да го направите, това трябва да стане още при температури под 7°С), а през лятото с летни гуми.

Разликата между тези два вида се състои главно в това, че протекторите им са с различни шарки и от различни материали. Докато едните са пригодени да издържат на ниски температури и притежават по-голям грайфер и лесно можете да им поставите вериги за преходи в снежен и замръзнал терен, летните гуми са подходящи за пътуване при жега и се отличават с това, че са по-леки от зимните. Разликата в тежестта между двете се дължи на това, че материалите ,от които са изработени зимните гуми са с по-голямо съдържание на каучук.

Безспорно да се купуват нови гуми за автомобила си е сериозна инвестиция и изисква средства, но има начини да удължите експлоатационния период е свързан с това да сменяте гумите при настъпване на новия сезон, да избягвате екстремни спирания, да следите какво е налягането във вашите гуми с калибриран манометър, да избягвате, доколкото това е възможно, претоварване на автомобила, защото това е основната причина за бързото им износване.

Друга причина да ви се наложи преждевременна смяна на е честото срещане на препятствия по пътя, които увреждат и нарушават целостта им. Най-често гумите се повреждат като се получават вътрешни и външни разкъсвания, които понякога могат да се поправят чрез лепене, но често се налага да подмените старата и повредена гума с нова. Задължително си носете резервни, особено ако ви предстои дълъг път. Препоръчваме ви напомпването да става с газ – азот, така налягането в тях няма да зависи от температурата.

Leave a Reply