| by Teodor Zahariev | No comments

Как да изберем моторно масло за двигателя

Поддръжката на автомобила е голяма отговорност, към която трябва да се отнесем с повишено внимание. Не е достатъчно просто да си купим модерна кола. Трябва да знаем и как да се грижим за нея, за да ни служи тя безпроблемно дълги години занапред.

Двигателят от своя страна е „сърцето“ на всеки автомобил, като за да работи той безупречно, е редно да купуваме висококачествени авточасти и моторни масла. В случай, че не сте много наясно към кой производител да се ориентирате, се допитайте до специалистите, или останете с нас, защото в следващите редове ще Ви разкажем малко повече за Моторни масла Autoprofi – перфектният избор за Вашата лека кола!

Синтетично или минерално масло

Преди да купим моторно масло за автомобила си, е редно да си зададем въпроса какво да бъде то. Ясно е, че днешният пазар е препълнен с всякакви видове стоки, особено такива за коли. Моторни масла могат да се открият на най-различни производители, като това какво ще изберете Вие, зависи от двигателя, също както и от това колко годишен е автомобилът.

Синтетичните масла са доста по-предпочитани, поради следните няколко причини, които е добре да вземете под внимание:

  • Променят вискозитета си при разлики в температурите;
  • Не се отлагат по вътрешността на двигателя;
  • Улесняват запалването на двигателя при ниски температури;
  • Пестят гориво;
  • Предпазват двигателя от амортизация;
  • Подходящи при нови и стари автомобили.

Колкото до минералните масла, те се препоръчват при коли над 10 години, чиито двигател е износен, а ние нямаме точна информация за използваното досега масло.

Марка и качество

Когато става дума за двигателя на колата ни, е задължително да търсим на първо място високото качество. То ще ни гарантира желаните резултати, също както и безпроблемната работа на мотора. Днес могат да се срещнат всякакви марки моторни масла, но не всички те са качествени. Заложете на доказани производители, за които ще сте сигурни, че могат да Ви осигурят най-доброто от пазара днес!

Autoprofi ще Ви предложи богата гама моторни масла с високо качество и на изключително добри цени. Осигурете на двигателя си най-добрите смазващи течности, без да правите компромиси с този вид консумативи за кола. Важно е да знаете, че моторните масла имат изключително голямо отношение за работата на автомобила, така че инвестирайте в техния правилен избор и не си мислете, че като пестите, правите нещо положително за автомобила си…

Правилен избор на моторно масло

Ако си нямате и идея какво моторно масло да купите, в следващите редове ще намерите полезни насоки за това по какви критерии да го избирате. Факт е, че производителят е може би най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание, но все пак има и други фактори, които също не са за пренебрегване:

  • Средата, в която ще бъде използвано маслото;
  • Спецификации, свързани с качеството;
  • Какво ще е неговото предназначение: защита от износване, пестене на гориво, защита на катализиращите системи.

Определено не е особено лесно да изберете вид моторно масло за Вашия автомобил, но пък винаги сте свободни да се допитате до специалистите. Така ще си спестите много време, също както средства, които сте вложили в опитите си да изберете най-подходящото за Вас моторно масло!

Leave a Reply