| by Добромир Панов | No comments

От Черноморието до София – как се пътува най-удобно

Въпреки постоянно подобряващото се ниво на пътната инфраструктура в страната, все още дистанцията от Черноморието до София не се преодолява лесно с автомобил. И ако между Бургас и столицата е разстояниети е малко по-кратко, а пътищата в по-добри, то между столичния град и Варна положението е наистина сложно.

Оказва се, че за жителите на Морската столица пътуването до София често е достатъчно дълго за да ги откаже и за да не се предприема, освен ако това не е наистина крайно наложително.

Има ли алтернативи

Всеки човек, който държи на удобството, съответно се опитва да намери и алтернатива, която да направи пътуването по-удобно и без съмнение по-кратко. Да не споменаваме това, че дългите часове шофиране значително увеличават риска от злополука по пътя.

Когато сте 6, 7 или 8 часа зад волана, вие губите концентрация, а дистанцията няма как да се преодолее по-лесно и бързо, тъй като двата града се намират в най-противоположните краища на България.

Рент а кар

Ако пътувате с деца

При пътуване с деца за вас става още по-сложно, защото освен за себе, трябва да помислите и за децата си. Ако пътувате и с партньора, отговаряте и за неговата безопасност.

Според специалисти, не си струва да карате собствената си кола, особено ако планирате да карате повече от четири часа за да стигнете до вашата дестинация. Това прави пътуването едновременно рисково и неудобно. Да не споменаваме за разходите за гориво. Само калкулирайте колко бензин трябва да заредите за да стигнете до София и да се върнете обратно.

Какво е оптималното решение

Варианти има и те далеч не са толкова сложни. На фона на непрекъснато поевтиняващите цени на самолетните билети, за вас ще бъде в пъти по-удобно и комфортно да комбинирате два различни варианта.

Първо, трябва да се възползвате от евтините полети, които се предлагат в момента. Това ще ви помогне да стигнете до София не за 8 часа, а за 30 – 40 минути. Следващата стъпка е да наемете кола на летището.

Все повече фирми предлагат възможността да резервирате кола още докато сте у дома си, след което да определите къде да ви посрещне избраното возило. В случая, това е аерогарата, на която кацате.

Избирайки този вариант, несъмнено вашето пътуване ще бъде много по-кратко. Така няма да стигнете до крайната си цел уморени, гладни и имащи желание единствено да легнете и да поспите.

Единственото, за което трябва да помислите предварително е теглото на багажа, който ще качите в самолета, защото понякога това може да оскъпи допълнително вашето пътуване.

При всички положения обаче, вие спестявате от храна за цялото семейство по време на спиранията, които биха били неизбежни ако пътувате с кола. Да не споменаваме горивото и дори разходите за хотелска стая в случай, че имате възможност да се върнете обратно в родния си град още на същия ден, ако успеете да свършите всички задачи, които сте си поставили като план в столицата.

Leave a Reply